Giancarlo Minardi, voormalig eigenaar van het Minardi Formule 1-team, acht Max Verstappen in staat om de eerste te zijn die acht wereldkampioenschappen wint.

Momenteel staat het record van zeven gewonnen kampioenschappen op naam van Michael Schumacher. De Duitser werd wereldkampioen in de jaren 1994 en 1995 met Benetton om vervolgens met Ferrari van 2000 tot en met 2004 nog vijf titels op zijn naam te zetten.

Giancarlo Minardi voorspelt dat Max Verstappen daar overheen gaat. ”Max Verstappen is een uitzonderlijk getalenteerde rijder en voorbestemd om een grote te worden in de Formule 1. Hij is een toekomstig kampioen”, vertelt Minardi aan Motorsport. De Italiaan vervolgt zijn lofzang: ”Hij is nog erg jong en kan daardoor wel eens de eerste coureur kunnen worden die acht keer wereldkampioen wordt.”

Jos Verstappen reed in 2003 voor Minardi toen Giancarlo Minardi daar nog ‘managing director’ was, dus Minardi kan de vergelijking tussen vader en zoon wel maken: ”Gelukkig is Max anders dan zijn vader! Jos was een slimme rijder, maar had niet altijd evenveel aandacht voor de regels. Max is hiervoor geboren en is daarnaast zeer gefocust, wat hem de ideale coureur maakt.”