Alle ogen waren vanochtend gericht op Franck Montagny, de vervanger van Robert Doornbos. Het team verwacht veel van de protégé van Flavio Briatore.

Met 13.000 kilometer achter zijn kiezen is hij volgens Jordan de aangewezen man om de auto nauwkeuriger af te stellen. Want, zo komt het team er na zes races achter, met drie rookies red je het niet. Het is duidelijk dat de Fransman even de tijd nodig heeft om aan de auto te wennen. Een Jordan is per slot van rekening geen Renault. In de eerste vrije training moest hij dan ook zijn beide teammaatjes en de twee Minardi-coureurs voor zich dulden.

Albers was de gehele training langzamer dan Friesacher maar in de allerlaatste ronde wist hij maar liefst anderhalve seconde van zijn tijd af te snoepen. De Nürburgring ligt hem duidelijk beter dan Monaco, waar hij het gehele weekend problemen kende met zijn set-up.

Nieuwsgierig waren we ook naar BAR. Hoe zouden ze na twee races thuis zitten voor de dag komen? Teambaas Nick Fry verklaarde dat de schorsing het team goed had gedaan. En dat ze er beter uit zijn gekomen. Daar was vanochtend niets van te zien. Want zowel Button als Sato bleef binnen. Overigens net als de jongens van Renault. Snelst was McLaren-testcoureur Alexander Wurz met 1.31,670. Op de voet gevolgd door Michael Schumacher.