Luca di Montezemolo noemt de overwinning van Fernando Alonso in de Britse Grand Prix als zeldzame juweel in een ‘moeilijk jaar’ voor de Scuderia Ferrari.

De president van het merk benadrukt verder dat de renstal de afgelopen jaren telkens heeft meegestreden voor de titel, terwijl de naaste concurrenten verschilden.

“Op Formule 1-gebied is het een moeizaam jaar geweest voor ons”, erkent Montezemolo tijdens een Ferrari-evenement in Mugello. “Wellicht hebben we de prijs betaald voor de enorme inhaalslag die we in 2010 hebben gemaakt.”

“Boven alles hadden we niet de auto die ik, het team en onze fans wilden”, vervolgt hij. “Desalniettemin zijn er momenten van vreugde geweest. Met name de zege in Silverstone, op het circuit waar zestig jaar eerder Froilan Gonzalez onze eerste overwinning in de koningsklasse van de autosport behaalde. Daar kunnen we voldoening uit halen.”

“We mogen er ook trots op zijn dat we sinds 1997, met een paar uitzonderingen, een vaste titelkandidaat zijn. Als we niet winnen, doen we in ieder geval tot het einde mee. In deze periode hebben we het telkens tegen andere rivalen moeten opnemen, eerst Williams, daarna McLaren, Renault en nu Red Bull.”