Ferrari-president Luca di Montezemolo wil niet van opgeven weten. Hij spoort zijn team aan om er alles aan te doen om het gat met Red Bull te dichten.

Ferrari heeft dit seizoen nog geen race gewonnen. Fernando Alonso heeft inmiddels bijna honderd punten achterstand op lijstaanvoerder Sebastian Vettel. In het constructeurskampioenschap moet Ferrari 166 punten goedmaken op Red Bull.

“We weten dat we er in beide kampioenschappen niet goed voor staan, maar ik wil niets horen over opgeven”, zegt Di Montezemolo. “We moeten ons blijven ontwikkelen en iedere race gaan voor de overwinning. Dat hoort bij Ferrari.”

De Ferrari-topman is afgelopen week op bezoek geweest bij teambaas Stefano Domenicali om de situatie te bespreken. “Er wordt volle bak gewerkt”, verzekert Di Montezemolo. “Ten opzichte van de eerste races is de vooruitgang duidelijk te zien. Dat heeft onder meer te maken met een andere benadering ten aanzien van de ontwikkeling van de auto.”

Dat er ook al wordt gesproken over de auto voor 2012 is volgens hem geen signaal dat Ferrari dit seizoen al heeft opgegeven. “Dat is normaal voor deze tijd van het jaar”, zegt Di Montezemolo. “Ik heb vertrouwen in Domenicali en zijn team en ik ben ervan overtuigd dat hun inspanningen binnenkort goede resultaten gaan opleveren.”