Ferrari-president Luca di Montezemolo steekt zijn personeel een hart onder de riem. Volgens hem behoort de wereldtitel nog altijd tot de mogelijkheden dankzij het harde werk in Maranello.

Fernando Alonso heeft na vijf races evenveel punten als kampioenschapsleider Sebastian Vettel. En dat terwijl het er aan het begin van het seizoen nog somber uitzag voor Ferrari.

Montezemolo dankt de inspanningen van het voltallige Ferrari-personeel in een open brief. “Het kampioenschap ligt nog helemaal open”, schrijft hij. “Er is geen team dat met kop en schouders boven de rest uitsteekt.”

“Door verschillende omstandigheden, maar vooral het werk dat is verricht om de auto te verbeteren en de buitengewone capaciteiten van Fernando Alonso, hebben ervoor gezorgd dat we na vijf Grands Prix bovenaan staan in het kampioenschap”, vervolgt Montezemolo.

“Hier moeten we op voortbouwen. We moeten allemaal alles geven. Zowel op de fabriek als op het circuit. Dat geldt ook voor Felipe Massa, die de resultaten moet brengen die we van hem verwachten.”

“Ik hou voortdurend contact met Stefano Domenicali en weet hoe hard iedereen werkt”, besluit Montezemolo. “We hebben het kampioenschap zelf in de hand. Met onze bekwaamheid, creativiteit, doorzettingsvermogen en wilskracht ben ik er zeker van dat we de titel kunnen pakken.”