Ferrari-president Luca di Montezemolo maakte vrijdag zijn opwachting in Barcelona. Hij wil de nieuwe teambaas Marco Mattiacci graag in het zadel helpen.

Montezemolo benadrukt dat Mattiacci tijd nodig zal hebben om zich vertrouwd te maken met de renstal. Tot hij ingewerkt is, zal Montezemolo zelf nadrukkelijker aanwezig zijn. Hij is niet tevreden over de gang van zaken tot dusver dit seizoen. 

“Ik ben helemaal niet blij met waar we staan”, erkent Montezemolo. “Mijn verwachtingen waren een stuk hoger voor dit seizoen. Het is nu eerst zaak om uit te zoeken waar de pijnpunten zitten, waarom we niet competitief zijn en dat zo snel mogelijk te verbeteren. Ondertussen moeten we kalm blijven en structureel te werk gaan.” 

“Eerst begrijpen en dan reageren”, is volgens Montezemolo de filosofie van het team. “We weten wat ons te doen staat. We moeten ons verbeteren, van de motivatie op de werkvloer tot het tempo waarin we nieuwe onderdelen kunnen introduceren.” 

Dat Mattiacci geen achtergrond heeft in de autosport is volgens Montezemolo geen belemmering. “Toen ik zelf werd opgeroepen door Enzo Ferrari was ik enthousiast, maar geen expert. Ik hoop dat hij, net als veel andere managers, alles over een paar maanden onder de knie heeft en het team naar zijn hand kan zetten.”

Volgens Montezemolo moet Mattiacci tijd gegund worden. “Ik weet zeker dat hij het goed zal doen”, vervolgt Montezemolo. “Maar het gaat niet over één nacht ijs. Hij komt pas net kijken. Ik geloof ook niet in een éénmansshow, ik geloof in een goede groep en daar werken we momenteel hard aan.”