Ferrari-president Luca di Montezemolo zal nooit Sebastian Vettel in huis halen zolang Fernando Alonso ook Ferrari-coureur is. “Ik heb altijd gezegd dat ik niet twee hanen in één kippenhok wil.”

Momenteel is er ook nog geen sprake van. Vettel heeft bij Red Bull Racing een contract tot en met 2014 en Felipe Massa staat op het punt om zijn contract bij Ferrari met één jaar te verlengen. Omdat de Scuderia Sergio Pérez, onderdeel van het opleidingsprogramma, wel erg makkelijk naar McLaren liet vertrekken, zijn de geruchten over de komst van nog een topcoureur naar Ferrari versterkt.

Volgens de BBC gaat het om Vettel, die met Red Bull weer vol in de race is om zijn derde titel op rij te pakken. Volgens Di Montezemolo is daar echter geen sprake van. “Ik heb altijd gezegd dat ik niet twee hanen in één kippenhok wil”, zegt de topman van Ferrari tegen het Italiaanse Radio 1. “Ik hou er niet van en het zorgt voor een instabiel team.”

Vandaar dat het team uit Maranello waarschijnlijk verdergaat met Massa. “Halverwege het seizoen was dat absoluut ondenkbaar. Nu voldoet hij echter aan onze verwachtingen. We gaan morgen met hem praten en dan nemen we een beslissing. Hij was erg goed in Monza en Japan. Hij is herboren.”

“Morgen komt naar Maranello en dan gaan we er rustig voor zitten. Hij heeft altijd zijn best gedaan voor Ferrari en vormt een goed koppel met Alonso. Ik verwacht dat hij nog veel punten gaat afpakken van de concurrentie. Ook heb ik een perfecte band met hem. Ik heb hem dit jaar al een keer of veertig gesproken.”

“Het klopt dat hij niet goed kon rijden met de onderdelen die begin dit jaar op de auto zaten. Ik heb hem altijd gezegd dat hij zich moest aanpassen. Vanaf Spa deed hij dat en sindsdien zijn zijn resultaten steeds beter geworden. Hij wist dat wij hem volledig steunen.”