Hoewel Fernando Alonso naast de wereldtitel greep, is Ferrari-president Luca di Montezemolo trots op de verrichtingen van zijn team.

De stemming in het Ferrari-kamp is een stuk positiever dan doorgaans het geval is na het mislopen van een kampioenschap. Het toont aan dat de renstal eigenlijk niet had verwacht nog tot de laatste race aanspraak te kunnen maken op de titel.

“Ik ben trots op mijn team”, schrijft Montezemolo op de Ferrari-website. “We hebben tot het bittere eind gestreden. Beide coureurs haalden het podium in de laatste race.”

“Natuurlijk is het jammer dat we met minimaal verschil de titel zijn misgelopen”, vervolgt Montezemolo. “Maar ik heb niets dan lof voor Fernando na een simpelweg fantastisch seizoen. En Felipe reed erg sterk in de tweede seizoenshelft en liet zien een echte teamspeler te zijn.”

Montezemolo heeft ook lovende woorden voor teambaas Stefano Domenicali en de rest van het personeel. “Zij hebben enorm veel werk verzet”, aldus Montezemolo. “De betrouwbaarheid van de auto was perfect. Dat geldt ook voor de strategie en het werk in de pits. Nu moeten we ons richten op volgend seizoen. Dan moeten we vanaf het begin competitief zijn.”