Ferrari-president Luca di Montezemolo is optimistisch gestemd dat Ferrari zich in 2012 zal revancheren voor het moeizame seizoen 2011, waarin slechts één overwinning werd geboekt. Tijdens de kerstlunch van de renstal riep hij het personeel op alles te geven om dit te bewerkstelligen.

 

Montezemolo maakte duidelijk dat Ferrari afgelopen jaar ondermaats heeft gepresteerd, maar dat hij het komende jaar positief tegemoet ziet. “Ik wil optimistich blijven”, aldus Montezemolo. “Ik zie de concentratie en het oog voor detail waarmee wordt gewerkt om het op alle fronten beter te doen, van het ontwerp tot de simulaties en van de voorbereidingen op pitstops tot de starts.”

 

“We kunnen niet tevreden zijn met hoe dit jaar is verlopen”, vervolgt Montezemolo. “Er is een groot verlangen om ons te revancheren. Prestaties komen niet vanzelf. Het vereist inzet van iedereen. Mijn taak is het om het de best mogelijke omstandigheden te bieden om dat te realiseren. Winnen hebben we zelf in de hand.”

 

Montezemolo herhaalde bovendien dat hij volgend jaar meer verwacht van Felipe Massa. “Alle ingrediënten zijn er om weer te winnen”, stelt de Italiaan. “We verwachten veel van onze coureurs. Felipe weet dat het een belangrijk seizoen voor hem wordt. Het is aan ons om hem een competitieve auto te geven. Dan weet ik zeker dat we weer de Felipe zien die zoveel bracht en sneller kon zijn dan Michael Schumacher en Kimi Räikkönen.”