Na de Canadese Grand Prix werd er lustig op los gediscussieerd, zou Montoya plaats moeten maken voor Kimi Raikkonen of niet? De Fin kon de twee extra punten goed gebruiken en kreeg deze ook, vanwege Montoya’s diskwalificatie. Volgens de Colombiaanse coureur is het nog te vroeg voor teamorders en trekt Ron Dennis Raikkonen niet voor. ,,Volgens mij zijn teamorders verboden en is dat één van de redenen waarom we het daar totaal niet over gehad hebben. Als het al zover komt dat ik Kimi voorrang moet verlenen in de toekomst, dan is dat een beslissing die ik neem. Ron staat daar in dat geval volledig buiten", meldt Montoya onze medewerker Adam Cooper. ,,Zelf weet ik natuurlijk hoe de zaken ervoor staan en ik heb nog een kleine kans op het kampioenschap. Daar wil ik in eerste instantie voor gaan."

Montoya is niet van mening dat hij volgend seizoen vooraf al geen kans meer maakt op de wereldtitel als hij Raikkonen dit jaar moet helpen. Hij doet het enkel en alleen om het team te helpen, niet om zijn eigen glazen voor 2006 alvast in te gooien. ,,Ik ben onderdeel van een team en vanwege mijn blessure sta ik vrij ver achter. Omdat we een team zijn zal ik het niet nalaten om Kimi te helpen, dat zie ik helemaal niet als een teamorder."

Nadat hij voldoende hersteld was van zijn schouderblessure en weer in actie kwam tijdens de races vielen zijn eerste prestaties wat tegen. Waar Raikkonen er in Spanje en Monaco met de zege vandoor ging, scoorde Montoya niet meer dan een handvol punten. De reden daarvan heeft hij inmiddels door laten schemeren: hij had nog steeds last van zijn schouder.

,,De eerste race die ik weer reed was erg zwaar, ik had nog steeds veel last van mijn blessure en tijdens het besturen van de auto voelde ik het nog steeds. In Monaco was het eveneens nog niet geheel in orde, daarna heb ik er geen last meer van gehad."