Zoals de Belgische GP massaal profiteert van de hysterie die bij de buren rond Max Verstappen is uitgebroken, zo profiteert Monza van de opleving van Ferrari.

De Italiaanse renstal is na een lange kwakkelperiode weer titelkandidaat en dat uit zich meteen in de kaartverkoop voor de race op het hogesnelheidscircuit begin september. “We hebben nu al 35 procent meer kaarten verkocht dan vorig jaar rond dit tijdstip”, aldus Ivan Capelli, president van de Automobile Club Milano die de Grand Prix mede organiseert. “We verwachten een vol huis.”

In Hongarije kleurden de tribunes ook al knalrood, met 80.000 fans uit alle hoeken van Europa op de tribune. Geen team heeft wereldwijd zoveel aanhang als de Scuderia, in Italië is het een heuse religie. En nu de schaamte van al het gepruts van de afgelopen jaren plaats heeft gemaakt voor trots én overwinningen, durft de Ferrari-fan zich weer in vol ornaat te tonen.

Ferrari is in Italië weer gesprek van de dag volgens Capelli. “De koffiebars waar iedereen ’s ochtends zijn krant leest, cappuccino drinkt en discussieert zijn de beste thermometer: daar hoor je de mensen niet over voetbal, maar weer over de Formule 1 en Ferrari praten. Dat is er nu het belangrijkste gespreksthema. Ik geloof echt dat Vettel wereldkampioen kan worden.”

Lees meer over de wederopstanding van Ferrari in nummer 11 van Formule 1 en ook waarom Italiaanse coureurs hier niet direct profijt van hebben. Verder onder meer een interview met Christian Horner, een bezoek aan de Red Bull-fabriek en aandacht voor de comeback van Robert Kubica. Nu in de winkel of bestel hem hier online!