Mosley houdt voet bij stuk. Komende vrijdag wil hij met de teams om de tafel over ingrijpende besparingen. FIA-voorzitter Max Mosley houdt voet bij stuk. Komende vrijdag wordt er hoe dan ook – met alle teambazen – vergaderd over vergaande kostenbesparende maatregelen in de komende jaren. Een meerderheid van de teams had om uitstel gevraagd, maar de Brit weigert de bespreking over zijn ingrijpende plannen op de lange baan te schuiven.

De teams – die zeggen ook kostenbesparing na te streven – vrezen dat de lange termijn voorstellen die Mosley vorig jaar heeft gelanceerd ten koste zullen gaan van het high-tech imago van de Formule 1.

Mosley wil het testen binnen het seizoen tot een absoluut minimum beperken, standaard elektronica, minimaal gebruik van telemetrie, standaard remmen, langere levensduur van de motoren, toerentalbegrenzer voor de motoren, verdere terugdringing van de neerwaartse kracht, terugkeer naar de slickbanden, en het verbieden van bandenwarmers én reservewagens tijdens een Grand Prix-weekend, dat straks overigens nog maar twee dagen in beslag zou moeten gaan nemen.

Mosley hoopt tijdens de bespreking ideeën te ontvangen van met name die teams, die zich de afgelopen maanden stil hebben gehouden. Volgens de FIA hebben Ferrari, BAR, Renault en Williams al enkele voorstellen op tafel gelegd.

Weinig bemoedigend: Ferrari heeft dinsdag als enige team geweigerd akkoord te gaan met een testlimiet van dertig dagen per jaar. Negen teambazen ondertekenden een verklaring waarin zij zich binden aan dertig testdagen per jaar. Tijdens die testdagen mag een team niet meer dan twee auto’s inzetten. Behalve Monza, Barcelona en Silverstone mogen geen circuits gebruikt worden die op de Grand Prix-kalender staan.

De consequenties van de overeenkomst zijn onduidelijk. Onder de huidige Concorde-overeenkomst moeten teams unaniem akkoord gaan met een reglementswijziging. De testbeperking is een initiatief van de teams zelf. In beginsel kan Ferrari dus gewoon doen wat het zelf wil, al zal het zich daarmee enorm impopulair maken in het rennerskwartier.