Max Mosley beslist volgend jaar of hij zich opnieuw verkiesbaar stelt als voorzitter van de FIA. In 2009 komt er namelijk een eind aan zijn termijn en de Engelsman weet nog niet of hij nog langer in deze functie aan wil blijven.Mosley werd al in 1993 verkozen tot voorzitter van de FIA. Al die tijd heeft hij die rol vervuld. De jurist werd in 2005 zelfs voor de vierde keer herkozen. De 67-jarige zegt nu dat hij niet te lang wil aanblijven. Toch schuift hij de beslissing voor zich uit en wil hij pas in 2008 de knoop doorhakken.

,,Ik wil daar op dit moment niet over speculeren,” was zijn antwoord op de vraag van de BBC of hij overweegt met pensioen te gaan. ,,In 2004 heb ik inderdaad gezegd dat ik er genoeg van had, maar toen hebben een aantal mensen druk op me uitgeoefend om nog wat langer te blijven.”

Mosley is inmiddels al zo lang werkzaam bij de FIA, dat het ondenkbaar is dat hij daar vertrekt. En juist dat beeld wil Mosley niet hebben. ,,Op de dag dat je denkt dat je onmisbaar bent, moet je ermee stoppen. Sowieso moet je er niet te lang mee doorgaan.”

,,Toen ik begon was ik oud genoeg om de vader van sommige coureurs te zijn. Tegenwoordig zijn er coureurs bij die mijn kleinkinderen hadden kunnen zijn, en dat is wel een beetje de limiet hoor.”

LV