FIA-voorzitter Max Mosley heeft weer een van zijn befaamde proefballonnetjes opgelaten. Hij wil vanaf 2013 een motor introduceren die in verschillende raceseries gebruikt zou moeten worden.Dit ‘revolutionaire’ idee is natuurlijk bedacht in het kader van kostenbesparing, een ander stokpaardje van Mosley. Hij zou graag zien dat verschillende raceseries gebruik gaan maken van de ‘world engine’, zoals de motor moet gaan heten.

Mosley: ,,We bekijken op dit moment de mogelijkheden om vanaf 2013 een world engine te introduceren. De Formule 1 zou dan een versie krijgen met turbo-aandrijving, terwijl de lagere categorieën worden voorzien van een standaardmotor.” In het geval van de Formule 1 zou er ruimte blijven voor ontwikkeling op het gebied van KERS of andere energieregenererende systemen.

,,Dit plan staat echter nog in de kinderschoenen. We zijn echter nog maar net bezig met het onderzoek naar dit idee. Het wordt dus afwachten of het in 2013 al mogelijk zal zijn om dit in te voeren”, aldus Mosley

Het is niet de eerste keer dat de FIA-president met een dergelijk idee komt. Eind vorig seizoen stuitte zijn idee om in de Formule 1 een standaardmotor in te voeren op grote weerstand bij de teams.

LV