De nieuwe MP4-31 van McLaren is pas helemaal af bij de openingsrace van het seizoen 2016 in Melbourne. Dat bevestigt teambaas Eric Boullier.

Tijdens de wintertests de afgelopen twee weken in Barcelona kon McLaren een hoop, maar nog niet alle onderdelen uittesten van het nieuwe chassis. “We hebben nog niet met de uiteindelijke 2016-auto gereden”, aldus Boullier. “In Australië racen we dus met onderdelen die we nog niet getest hebben. Het is niet anders.”

Volgens Boullier waren niet alle onderdelen op tijd klaar voor de tests. “We probeerden onze ontwerpers zoveel mogelijk tijd te geven om alles uit te ontwikkelen. Als er dan onverhoopt iets tegen zit, lig je meteen achter op schema.”

Geen reden tot zorgen, vindt de Fransman. “Er is niks aan de hand. Wanneer je zoals wij alles uit de kast wilt halen, gebeurt dat wel eens. We kwamen één dag tekort, meer niet. Zo gaan die dingen soms.”

Mooi werk
Boullier heeft sowieso al reden genoeg om optimistischer te zijn dan aan het begin van vorig seizoen. Toen reed McLaren geplaagd door technische problemen slechts een handvol ronden, nu waren de zwarte bolides heel wat betrouwbaarder en sneller.

De teambaas vindt dan ook dat zijn team ‘mooi werk’ heeft geleverd. “Ik denk dat we nu echt klaar zijn voor het seizoen”, zegt Boullier. “Ik heb er vertrouwen in. Onze basis ziet er goed uit, en ik weet zeker dat we de komende weken nog veel extra snelheid zullen vinden.”