Red Bull Racing en coureur Mark Webber willen de situatie graag eerst nog even aankijken, maar technisch directeur Adrian Newey zou graag zien dat het contract van Webber wordt verlengd.

De overeenkomst tussen Webber en Red Bull loopt zoals bekend na dit jaar af. Zowel de renstal – bij monde van teambaas Christian Horner – alsmede de coureur zelf hebben aangegeven eerst nog even aan te kijken hoe het dit jaar gaat alvorens in gesprek te treden over een nieuw contract, maar Newey heeft tegenover The Guardian aangegeven dat hij wil dat de Australiër bij het team blijft.

“Ik hoop dat Mark doorgaat”, verkondigt de technisch directeur. “Hij is niet alleen een geweldig persoon, maar ook erg belangrijk voor het team. Hij is van begin af aan van ontzettend veel waarde geweest voor Red Bull”, zegt Newey over de coureur die al aan zijn vijfde jaar bij het team bezig is.

Dat Webber het in 2011 vooralsnog aflegt tegen zijn teamgenoot Sebastian Vettel, doet volgens Newey niet af aan de capaciteiten van de coureur: “Dat het gat groter is dan afgelopen seizoen, betekent absoluut niet dat Mark minder hard rijdt. Het kost hem gewoon wat meer tijd om aan de Pirelli-banden te wennen, en het onderlinge verschil wordt bovendien al minder.”

Newey is er verder erg gelukkig mee dat Webber en Vettel elkaar goed aanvullen wat betreft het geven van technische feedback. “Ze letten allebei op verschillende dingen, hetgeen helpt bij de ontwikkeling van de auto.”

De frictie die afgelopen seizoen tussen beide rijders is ontstaan toen ze met elkaar om de titel streden, is volgens Newey tenslotte ook niet zo groot als de buitenwereld denkt: “De spanning tussen Mark en Sebastian werd vorig jaar steeds groter, maar werd ook erg opgeklopt door de pers, hetgeen Mark en Seb – die wat dat betreft wat naïef waren – ook weer beïnvloedde.”