Hoewel hij een nieuwe functie binnen Red Bull krijgt en zich op termijn niet dagelijks meer met het Formule 1-team zal bezighouden, zal Adrian Newey wel gewoon de hoofdontwerper van de RB11 voor 2015 zijn.

Dat vertelt Newey zelf aan Sport Bild: “Ik ben de komende maanden nog wel voor honderd procent bij het team betrokken en zal de auto voor 2015 dus ook gewoon ontwerpen”, verduidelijkt de 55-jarige technisch directeur.

“Gedurende deze periode, zal ik echter ook kijken naar hoe we het team het best kunnen klaarmaken voor als ik in de toekomst een stapje terug doe”, meldt Newey, die aangezien hij wel nog ‘voor meerdere jaren’ aan Red Bull verbonden blijft, belooft ‘altijd klaar te staan om mijn collega’s van advies en hulp te voorzien’.

Dat Newey ervoor heeft gekozen een andere rol op zich te nemen, komt omdat hij na al zijn jaren in de Formule 1 toe is aan nieuwe uitdagingen en ook gewoon wel eens wat anders wil, vertelt hij in gesprek met Autosport.

Wat echter ook meespeelt voor de Brit, zijn de huidige regels in de Formule 1, die hij te streng vindt. “Ik heb het gevoel dat het huidige reglement te veel beperkingen met zich meebrengt. Het is tegenwoordig moeilijk om nog met nieuwe dingen te komen of iets anders en afwijkends te proberen, wat ik heel erg jammer vind.”

Newey’s ‘stapje opzij’ is echter (nog) geen definitief vaarwel, want de Engelsman sluit niet uit zich op den duur weer actiever met Red Bulls Formule 1-team te bemoeien: “Ik ben pas 55 en nog lang niet rijp voor mijn pensioen. Ik ga het binnenkort dus anders aanpakken en wat andere dingen doen, maar wat er verder in de toekomst gebeurt, zien we dan wel weer.”