Red Bull kan wel eens uit de Formule 1 gedwongen worden, vreest Adrian Newey. Volgens de Brit zijn Mercedes en Ferrari te bang om motoren te leveren en is de relatie met Renault niet meer te redden.

Newey, tegenwoordig niet meer dagelijks in de weer voor het team, maar nog altijd de chief technical officer, vertelt aan persbureau Reuters dat ‘Red Bull mogelijk uit de Formule 1 wordt gedwongen’ nu het vooralsnog geen motordeal heeft voor 2016.

“Mercedes en Ferrari willen ons geen motoren geven omdat ze bang zijn”, stelt hij daarbij. Newey geeft verder aan dat het – ondanks geruchten over een verzoening – waarschijnlijk niet meer goed komt tussen Red Bull en Renault: “Die relatie is redelijk terminaal. Dat huwelijk is te erg verslechterd.”

“We hebben dus geen motor voor volgend jaar”, concludeert het technische kopstuk. Racen met een motor die een jaar oud is, zoals Ferrari voorgesteld zou hebben, is volgens Newey geen optie: “Red Bull zou niet in een positie geduwd moeten worden waarin het louter als veldvulling mee kan doen.”