Sebastian Vettel wil zijn tweede wereldtitel niet veiligstellen door op cruisecontrol rond te rijden, want hij wil het kampioenschap echt verdienen. Dat verklapt Red Bulls technisch directeur Adrian Newey.

Een voorbeeld daarvan viel volgens Newey onder meer op Monza te zien, waar Vettel de leiding verloor aan Fernando Alonso maar deze daarna snel – en met een knappe actie buitenom in de Curva Biassono – weer terugpakte: “Dat was een dappere move”, stelt Newey in gesprek met Autosport. “Het laat zien dat Sebastian niet rustig naar de titel wil rijden, maar er nog vol voor gaat en het echt wil verdienen.”

Newey verwacht dat Vettel tijdens de slotraces van 2011 vaker zal bewijzen dat hij weet hoe je moet vechten en inhalen, en zijn criticasters zo de mond zal snoeren. “Vorig jaar waren er namelijk mensen die riepen dat Sebastian alleen goed reed als hij op kop lag en niet wist hoe hij moest inhalen, maar die mensen zullen daar aan het eind van dit seizoen wel anders over denken.”

“Sebastian zal zijn critici dan ook blijven verbazen”, voorspelt Newey, die verder constateert dat Vettel zich maar blijft verbeteren: “Hij blijft leren en maakt zelden twee keer dezelfde fout. Dat is ook wat er zo indrukwekkend aan hem is.”