Adrian Newey noemt de kans klein dat hij Red Bull zal inwisselen voor een ander Formule 1-team. De veelgeprezen ontwerper heeft het prima naar zijn zin bij de regerend constructeurskampioen.

 

“Ik ben erg gelukkig bij Red Bull”, zegt de 52-jarige Newey tegen ESPNF1. “Ik zie mezelf niet vertrekken. Ik weet nog niet precies wat ik in de toekomst wil doen, maar ik denk niet dat ik iets binnen de autosport zal blijven doen. Als ik iets anders zou overwegen, is dat waarschijnlijk iets compleet anders.”

Voorlopig richt Newey zich nog volledig op zijn werk voor Red Bull. In Silverstone treden bijvoorbeeld de aangescherpte regels voor de actief geblazen diffusor in werking. “We weten hoeveel dat ons ruwweg gaat kosten”, zegt Newey.

“Het is alleen niet duidelijk of alle motoren evenveel moeten inleveren. Het kan voor de ene auto dus meer gevolgen hebben dan voor de andere. Het geeft ons in ieder geval wat te doen. We moeten ervoor zorgen dat onze auto zo efficiënt mogelijk werkt.”

Ondertussen nadert ook het punt dat Newey zijn aandacht moet verdelen tussen de huidige RB7 en de auto voor volgend jaar.  “We zijn nog niet eens halverwege het seizoen, dus we moeten de RB7 blijven ontwikkelen”, zegt Newey. “Maar we moeten natuurlijk ook gaan nadenken over de nieuwe auto. Ik heb dus weer even twee petten op.”