Nico Rosberg blijft ook na zijn pensioen prijzen winnen. De 31-jarige wereldkampioen Formule 1 heeft gisteren bij de uitreiking van de Laureus Awards in Monaco de prijs voor ‘Doorbraak van het jaar’ gewonnen.

Rosberg is “erg trots en dankbaar” voor het winnen van de prestigieuze prijs. Het was een droom die uitkwam, vertelt de Duitser, die als tiener al op afstand de uitreikingsceremonie bekeek vanaf zijn balkon en ooit droomde dat hij daar zelf ook eens zou staan met zo’n prijs. De wereldkampioen van 2016 treedt in de voetsporen van collega’s Daniel Ricciardo, Jenson Button, Lewis Hamilton en Juan Pablo Montoya, die dezelfde award al eens eerder wonnen.

De Laureus Awards worden sinds 2000 elk jaar uitgereikt in het prinsdom Monaco. Hierbij worden zowel individuele sporters als teams geëerd voor hun prestaties in het afgelopen (sport)jaar. De award voor ‘Doorbraak van het Jaar’ is voor een sporter die als nieuwkomer laat zien dat hij of zij de grootste potentie heeft voor een glansrijke carrière of voor een sporter die op een uitzonderlijk hoog niveau presteert en zijn of haar klasse toont. Rosberg liet voetbalclub Leicester City, het nationale voetbalteam van IJsland en de rugbyers van Fiji achter zich.