Er wordt niemand vervolgd voor het ski-ongeluk van Michael Schumacher. Dat maakten de Franse onderzoekers bekend in een verklaring. Er zijn volgens het onderzoeksteam geen veiligheidsregels overtreden.

Openbaar aanklager Patrick Quincy, die het onderzoek leidt, meldde dat het team geen bewijs voor strafbare feiten heeft gevonden  “De markeringen en waarschuwingsborden van het ski-resort zijn in orde en voldoen aan de Franse wet”, aldus Quincy. Ook hebben de onderzoekers definitief vastgesteld dat de steen die Schumacher ten val bracht in een zone buiten de piste lag. Daarmee bevestigend dat Schumacher, een ervaren skiër, een risico nam door van de piste af te gaan.

Het onderzoeksteam heeft ongeveer een maand aan het onderzoek gewerkt. Onder leiding van Quincy hebben de onderzoekers de ski’s van Schumacher onderzocht, zijn uitrusting, en de beelden van de helmcamera die de Duitser droeg. Nu de onderzoekers met een conclusie zijn gekomen, verklaarde Quincy het onderzoek officieel voor gesloten.  

Schumacher raakte op 29 december vorig jaar een steen met een van zijn ski’s, waardoor hij met zijn hoofd op een rots terecht kwam. Zijn helm scheurde bij de klap en de Duitser liep zwaar hersenletsel op. De Duitser werd in een kunstmatige coma gebracht, waar de doktoren van het ziekenhuis in Grenoble hem momenteel proberen uit te halen.