Mercedes heeft Lewis Hamilton een nieuw chassis gegeven voor de rest van het seizoen. Dit nadat het er na onderzoek achter kwam dat het chassis waar hij in Abu Dhabi mee reed fors beschadigd was.

Hamilton kwam in Abu Dhabi slechts als zevende over de streep, terwijl teamgenoot Nico Rosberg derde werd. Eerstgenoemde beklaagde zich er daarna openlijk over dat hij simpelweg de snelheid niet had en dat zijn auto hem geen lekker gevoel had gegeven, en Mercedes denkt daar nu de oorzaak voor te hebben gevonden: “Lewis’ chassis was zwaar beschadigd”, vertelt teambaas Ross Brawn aan Autosport.

“Het was duidelijk voor ons dat Lewis’ auto in Abu Dhabi anders functioneerde dan die van Nico, dus we hebben zijn auto toen we hier in Austin arriveerden van onder tot boven onder de loep genomen en kwamen er daarbij achter dat het chassis dusdanig zwaar beschadigd was dat het de wegligging wel eens beïnvloed kan hebben.”

Volgens Brawn zaten er onder meer ’twee flinke scheuren’ in het chassis, die volgens hem wel eens veroorzaakt zouden kunnen zijn door ‘uitstapjes over de kerbstones en naast de baan’.

“Het is altijd lastig precies vast te stellen vanaf welk moment je last begint te ondervinden van dat soort beschadigingen, maar we hebben Lewis nu maar gewoon een nieuw chassis gegeven zodat we in ieder geval kunnen uitsluiten dat zijn problemen daardoor veroorzaakt werden”, aldus Brawn, voor wie het duidelijk is dat er in Abu Dhabi ‘vreemde verschillen waren’ tussen hoe Hamiltons en Rosbergs bolides functioneerden.