Sebastian Vettel krijgt van Red Bull een nieuw RB10-chassis voor de volgende race, de Grand Prix van Spanje. Dit omdat het vermoeden bestaat dat er iets mis was met zijn vorige chassis.

Red Bull-kopstuk Helmut Marko liet zich vorige week al ontvallen dat het team het vermoeden had dat er een scheur of barst in het chassis zit waarmee Vettel de eerste vier races heeft gereden en dat dit heeft bijgedragen aan zijn ‘worsteling’ met de auto.

Marko liet daarbij optekenen dat Vettel een nieuw chassis krijgt zodra dit beschikbaar is, en dat is eind volgende week als het Grand Prix-weekend in Spanje begint al het geval, zo deelt de Oostenrijker nu mede aan Auto Bild.

“We hebben besloten dat Sebastian een nieuw chassis krijgt voor de race in Barcelona, want zelfs het kleinste haarscheurtje in het chassis kan grote invloed hebben”, haalt Marko aan, waarbij hij benadrukt dat Vettel al eerder met dit soort problemen te maken heeft gehad en een nieuw chassis toen wonderen deed: “Begin 2012 deed hij het niet goed vergeleken met Mark Webber, maar zodra hij een nieuw chassis kreeg ging alles ineens veel beter, kreeg hij zijn zelfvertrouwen terug en was hij praktisch onverslaanbaar.”

Of een nieuw chassis ook nu al Vettels problemen oplost, is niet zeker, want Marko weet dat er meer aan de hand is: “Hij heeft er ook moeite mee dat de achterkant van de auto instabiel is bij het terugschakelen, want dat past niet bij zijn rijstijl”, zegt hij tegen Sport Bild.

“Ook dat hinderde hem begin 2012 echter, maar we hebben dat toen opgelost en dat was tevens iets dat er toen aan heeft bijgedragen dat hij eind 2012 zo sterk was”, aldus Marko, die hoopt dat ook dit probleem opgelost kan worden en Vettel op herhaling kan.