Williams heeft de technische staf versterkt met twee nieuwe gezichten. Jason Somerville wordt hoofd aerodynamica en Mark Gillan is aangesteld als chief operations engineer.

Somerville, die al eerder bij Williams werkzaam was, gaat op 15 augustus van start in zijn nieuwe baan. Hij was onder meer betrokken bij het ontwerp van de FW23, FW24 en FW25 waarmee Williams races won. In 2003 stapte hij over naar Toyota en nadat dat team werd opgedoekt, ging hij bij Renault aan de slag als projectleider aerodynamica.

Gillan begon zijn Formule 1-carrière in 1998 bij McLaren. Daarna ging hij naar Jaguar en ook hij was actief bij Toyota. De laatste tijd was Gillan verbonden aan de universiteit van Surrey en was hij adviseur voor een niet nader genoemd topteam in de Formule 1. Per 1 oktober zal hij bij Williams aan de slag gaan.

Teambaas Frank Williams is blij met de nieuwe aanwinsten. “Ze brengen talent, ervaring en veel kwaliteiten met zich mee”, zegt hij. “We hebben het gevoel dat zij samen met Mike Coughlan de juiste koers kunnen uitzetten om het team weer naar voren op de grid te brengen.”