Lewis Hamilton heeft een nieuwe manager toegewezen gekregen van zijn managementbureau. Didier Coton, voorheen bekend als de manager van Mika Häkkinen, gaat de McLaren-coureur begeleiden.

 

Hamilton blijft wel gewoon bij XIX Entertainment, maar de managementfirma heeft Coton dus aangetrokken om de wereldkampioen van 2008 onder zijn hoede te nemen.

 

XIX Entertainment en ook Hamilton kregen vorig jaar hevige kritiek te verduren vanuit de pers en Formule 1-kringen omdat Hamilton een slecht seizoen doormaakte en volgens prominenten uit de sport – waaronder Bernie Ecclestone – niet goed begeleid werd door het meer op showbiz gerichte XIX.

 

Met het aantrekken van Coton heeft XIX Hamilton echter voorzien van een oude bekende die het klappen van de zweep in de autosport en Formule 1-wereld kent. Coton was eerder namelijk werkzaam als manager van Häkkinen en heeft daarnaast ook Olivier Panis en Alexander Wurz bijgestaan, waarschijnlijk niet toevallig allemaal coureurs met een link naar McLaren.

 

Behalve bovengenoemde rijders, is Coton ook betrokken (geweest) bij het begeleiden van jongere krachten als Williams-testcoureur Valtteri Bottas en McLaren-reserve Oliver Turvey. Coton runt samen met Häkkinen en Williams-aandeelhouder Toto Wolff bovendien ook een bureau waarmee ze coureurs begeleiden.

 

In een korte reactie aan persbureau Press Association laat zijn nieuwste cliënt, Hamilton dus, weten Coton te verwelkomen als één van zijn belangenbehartigers: “Didier voegt echt iets toe aan het team dat XIX om mij heen probeert te bouwen en ik ben zeer blij met zijn komst.”