Ferrari-klanten Haas en Sauber moeten het in Oostenrijk nog met een oudere Ferrari-V6 doen, maar krijgen in Engeland een verbeterde versie van de Italiaanse krachtbron.

Het gaat daarbij om een verbeterde turbo, vertelde Haas-teambaas Günther Steiner onlangs aan Autosport. Het Ferrari-fabrieksteam rijdt er al sinds de race in Canada mee, de klantenteams hebben de update dus nog niet.

www.sutton-images.com Kimi Raikkonen (FIN) Ferrari SF16-H battles with Romain Grosjean (FRA) Haas VF-16 and Felipe Massa (BRA) Williams FW38 and Marcus Ericsson (SWE) Sauber C35 at Formula One World Championship, Rd6, Monaco Grand Prix, Race, Monte-Carlo, Monaco, Sunday 29 May 2016.

Ferrari-klanten Haas en Sauber in duel met Kimi Räikkönen in de fabrieks-Ferrari.

Ferrari heeft twee tokens gebruikt om de turbo te verbeteren en volgens Steiner levert de update ‘een behoorlijke stap vooruit’ op. “Gelijk in Canada was te zien dat het verschil maakte.”

De Formule 1 wacht eerst zoals gezegd nog de Grand Prix van Oostenrijk, maar daarna krijgen Haas en Sauber niet alleen de motor-update, maar komen ze vermoedelijk ook zelf met upgrades voor hun respectievelijke bolides.

Bij Haas gaat het volgens Steiner om ‘kleine dingen’. Voor Sauber, dat dit jaar nog niet eerder updates op haar C35-bolide heeft geïntroduceerd, geldt hetzelfde, zo geeft teambaas Kaltenborn aan tegenover Autosport.

Sauber is echter van plan om direct na Silverstone, bij de Grand Prix van Hongarije, met een nieuwe voor- en achtervleugel te komen. Dat het zo lang wachten was op updates, komt omdat Sauber het financieel zwaar heeft.