Max Verstappen krijgt voor de Grand Prix van Italië op Monza een nieuwe verbrandingsmotor. Dat komt de Nederlander op een gridstraf van vijf plaatsen te staan.

Red Bull wisselt enkel de interne verbrandingsmotor van de RB18 van Verstappen, waardoor een grote gridstraf zoals op Spa-Francorchamps uitblijft. Daar werd de Nederlander naar achteren verwezen omdat hij een compleet nieuwe motor kreeg. Door gridstraffen voor andere coureurs begon hij toen van de veertiende startplek. Na een sterke inhaalrace ging hij er toen dominant met de zege vandoor.

Op Monza kan Verstappen hooguit voor de zesde startplek gaan, nu hij een gridstraf van vijf plaatsen heeft gekregen voor de nieuwe interne verbrandingsmotor. Mocht het team nog meer onderdelen vervangen, dan kan die gridstraf oplopen.

Net als in België hoeft Verstappen niet te vrezen dat hij de enige is met een gridstraf. Lewis Hamilton krijgt een geheel nieuwe krachtbron voor Monza en moet zodoende achteraan starten. Daarnaast hebben Sergio Pérez (10), Carlos Sainz (15), Valtteri Bottas (15) nieuwe motoronderdelen gekregen om het gridstraffenfestijn compleet te maken.

Bovendien heeft Yuki Tsunoda een gridstraf van tien plaatsen gekregen, al is dat omdat hij dit seizoen vijf reprimandes heeft gekregen.