*

Nigel Melker hoopt op sterke seizoensafsluiter

Linda van der Heide

Linda van der Heide

18 oktober 2013 16:18

Nigel Melker hoopt op sterke seizoensafsluiter
Formule1

Nigel Melker begint dit weekend vol goede moed aan de seizoensfinale van de World Series by Renault. De coureur uit Barendrecht stond dit seizoen al diverse malen op het podium. Op het Circuit de Catalunya in Spanje hoopt de Tech 1-coureur op een topresultaat, om zo zijn debuutseizoen goed af te kunnen sluiten.

“We hebben een goede voorbereiding gehad”, aldus Melker. “Begin deze week heb ik nog een dag bij het team in de simulator gezeten en dat ging lekker. We hebben de races op Paul Ricard geëvalueerd en goed en open besproken wat er fout ging. Die fouten mogen niet nogmaals gemaakt worden. Voorafgaand aan Paul Ricard dacht ik dat we er hard konden gaan maar we hebben wat dingen gedaan die niet zo slim waren. Dat was zonde maar die aspecten zijn nu opgelost.”

De snelle rookie heeft veel vertrouwen in het raceweekend in Barcelona: “Hier heb ik de eerste pole position uit mijn autosportcarrière behaald en hier stond het team in 2012 met Jules Bianchi op pole. Bovendien zaten we er tijdens de preseason-tests goed bij dus daar houden we ons aan vast. De simulatorsessie ging er goed dus ik denk dat we er vanaf het eerste moment bij kunnen zitten. Ik verwacht dat het zeer close wordt aangezien iedereen dit circuit goed kent, er veel getest wordt en deze klasse hier al jaren rijdt. Maar ondanks dat gaan we voor minimaal het podium.”

Momenteel staat de Nederlander vierde in de stand om het kampioenschap: “De derde plaats is haalbaar maar dan moeten we een heel goed weekend neerzetten. Ik houd me niet bezig met het kampioenschap, ik wil gewoon een sterk weekend rijden. We zien op zondagmiddag wel waar we geëindigd zijn, al zou de top-3 natuurlijk heel erg mooi zijn!”

Gerelateerd