Dat McLaren de rest van het seizoen geen grote updates zal brengen, valt Lando Norris zwaar. Hij baalt ervan omdat het seizoen tot nu toe nog niet loopt zoals gehoopt, maar hij benadrukt dat McLaren dit seizoen nog niet heeft opgegeven.

McLaren begon het seizoen op dramatische wijze met de Grand Prix van Bahrein, waar Lando Norris en Daniel Ricciardo kansloos buiten de punten eindigden. Sindsdien heeft het Britse team wat stappen vooruit gezet, maar van constante prestaties is nog geen sprake. McLaren staat na negen races op de vierde plaats met 65 punten, acht meer dan Alpine en veertien meer dan Alfa Romeo. Mercedes ligt met 188 punten voorlopig ver buiten het bereik van McLaren.

McLaren nam een waslijst aan updates mee naar Barcelona, maar van heel ingrijpende veranderingen is geen sprake geweest. Norris baalt ervan dat zijn team nog niet met heel grote updates is gekomen en dat het, mede door het budgetplafond, dit seizoen ook niet meer met grote updates zal komen. “Dat is lastig”, zegt Norris. “Het is nu al moeilijk. Maar we kunnen nog steeds zaken optimaliseren en kunnen veranderen.”

Lees ook: Gebrek aan snelheid en dramatische pitstop: McLaren biedt coureurs excuses aan

“Het is niet dat we hebben opgegeven”, benadrukt Norris. “We werken nog steeds hard, het team werkt echt hard. We kunnen nog steeds wel nieuwe onderdelen meenemen, maar het zal niet de hele auto veranderen. We zullen wel zien, we hebben nog steeds veel mogelijkheden om naar voren te gaan en het seizoen duurt nog lang, we zullen naar alle kleine dingen zoeken.”

Wat voor Norris dan ook een lichtpuntje is, is het feit dat McLaren er nu niet heel slecht voor staat. “We bevinden ons nog steeds in een goede positie in het kampioenschap. Die moeten we vasthouden en we zullen er alles aan doen.”