*

Norris: ‘Ik moet afwachten wat Alonso gaat doen’

Eelco den Boer

Eelco den Boer

5 februari 2018 14:07

Norris: ‘Ik moet afwachten wat Alonso gaat doen’

Lando Norris is nog maar één stap verwijderd van een Formule 1-stoeltje bij McLaren, maar moet afwachten wanneer er een plek voor hem vrijkomt. “Het liefst maak ik mijn F1-debuut bij McLaren, maar dat is afhankelijk van wat Fernando Alonso wil doen.”

Formule 3-kampioen Norris promoveert dit jaar naar de Formule 2 met Carlin en is daarnaast benoemd tot reservecoureur bij McLaren. De protegé van McLaren-ceo Zak Brown lijkt daarmee de gedoodverfde opvolger van Alonso bij McLaren.

“Daar lijkt het wel op”, zegt Norris op Motorsport.com. “Maar ik weet niet wat er zal gebeuren. Het is uiteraard mijn doel om bij McLaren door te stromen, maar als hier geen plek voor me is, moet ik elders kijken. Als ik één jaar moet wachten, is dat geen probleem, maar als ik te horen krijg dat het nog een jaar of drie zal duren, zal ik toch andere opties gaan verkennen.”

Voor Norris is dus de grote vraag of Alonso zijn Formule 1-carrière wil verlengen en voor hoe lang. Hij verwacht dat Stoffel Vandoorne de komende jaren bij McLaren zal blijven. “Over Stoffel is het team volgens mij tevreden. Hij staat nog aan het begin van zijn carrière en kan zich komend jaar verder ontwikkelen en verbeteren.”