In de nieuwe FORMULE 1-podcast, ‘de grote vooruitblik’, bespreken FORMULE 1’s André Venema, Sjaak Willems en Daan de Geus samen met speciale gast Ivo op den Camp van De Limburger de teams en coureurs van 2020. De blik wordt ook alvast op 2021 en Daniel Ricciardo’s komst naar McLaren gericht, en wat dat voor Lando Norris betekent. “Als Norris niet doorgroeit, wordt hij platgewalst.”

Norris heeft nu Carlos Sainz nog als teamgenoot (‘geen buitencategorie, maar wel een bijzonder goede coureur’, vat Venema het gevoel aan tafel samen) maar de Spanjaard vertrekt na dit seizoen naar Ferrari. Bij McLaren krijgt Norris dan Ricciardo als nieuwe teamgenoot. “Een uitmuntende coureur”, aldus Op den Camp.

Norris, afkomstig uit McLarens jeugdopleiding, heeft dit jaar daarbij de kans zich alvast verder te profileren binnen McLaren. Volgens Op den Camp is de jonge Brit ook ‘de toekomst’ voor McLaren. “Commercieel en publicitair is het een fantastische coureur, daar kun je veel kanten mee op.”

Maar, vervolgt hij: “Aan de andere kant begon Norris vorig jaar wel aardig, maar hij heeft het op een gegeven moment wel wat laten liggen.” De Geus: “Norris was de tweede seizoenshelft redelijk onzichtbaar.”

‘Platgewalst door Ricciardo’

Dus, zoals presentator Willems het stelt: “Norris moet dit jaar wel laten zien dat hij echt die golden boy is, toch?” Helemaal eens, aldus De Geus en Op den Camp. “Als Norris niet doorgroeit, gaat hij een hele zware krijgen aan Ricciardo als die daar binnenkomt”, zegt De Geus. “Dat krijgt hij sowieso al wel.”

Op den Camp denkt dat Norris ‘sowieso moet doorgroeien’. “Hij heeft een hele leuke speelsheid, dat is ook goed voor de sport, maar hij móét doorgroeien, anders wordt hij volgend jaar platgewalst door Ricciardo”, voorspelt de ervaren journalist (250+ Grands Prix) van De Limburger. “Met Ricciardo haal je een jongen binnen die altijd leuk overkomt met z’n brede smile, maar die kan wel een potje rijden.”

Luister hier de grote vooruitblik-podcast van FORMULE 1, waarin alle tien teams en twintig coureurs aan bod komen! Met speciale aandacht voor de kansen van Max Verstappen!
Luister hier (via iTunes of Google Podcast)

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. statistics, marketing Wijzig uw instellingen om deze content te zien.