*

Norris over humor en scoren op social media: ‘Het kan geen kwaad, dus waarom niet?’

Daan de Geus

Daan de Geus

18 april 2019 10:41

Norris over humor en scoren op social media: ‘Het kan geen kwaad, dus waarom niet?’
Motorsport Images

McLaren-coureur Lando Norris is door zijn gevoel voor humor en grappige filmpjes een kleine comedyhit onder Formule 1-fans op social media, en tevens een exponent van de nieuwe generatie coureurs. “Al die dingen op social media: je hoeft het niet te doen, maar waarom niet?”

“Het kan namelijk toch geen kwaad? En het kost me ook weinig tijd en is vrij makkelijk om te doen, dus waarom zou je het dan niet doen?”, zegt Norris als we hem in China spreken in McLarens teamonderkomen. De filmpjes, foto’s en grappige opmerkingen, Norris doet het vooral voor zijn fans, volgens en andere ‘mensen buiten de sport’, vertelt hij. “Zodat zij kunnen zien wat er achter de schermen gebeurt.”

Het meeste doet hij ook zelf. “Al heb ik wel mensen die me vertellen wat goed is om te doen en wat niet, en die mijn accounts in de gaten houden.” In interview komt Norris ietwat verlegen over, maar camera shy is hij geen zijn aanwezigheid op Instagram, YouTube en Twitch zeker niet. Een gevolg van wat feitelijk een leven in de spotlights is, als jonge coureur. “Tegenwoordig lopen zelfs in de karts al filmploegen rond en heb je interviews na een race. Je groeit ermee op en het wordt steeds meer naarmate je de autosportladder beklimt.”

Het is natuurlijk ook de generatie: een jongen als Norris (19) groeit haast online op, leeft als in een livestream. “Ik pas denk ik typisch in het plaatje van mijn leeftijdsgenoten”, veronderstelt Norris, even los van het feit dat hij Formule 1-coureur is. Zo heeft hij ondanks zijn eigen goed ontwikkelde gevoel voor humor geen idee wat Monty Python is (“wie is dat?”) en heeft hij ondanks dat hij coureur is maar weinig op met straatauto’s. “Dat is voor veel mensen van mijn leeftijd niet echt een ding. Ik vind mijn eigen auto’s leuk hoor, maar heb bijvoorbeeld niks met klassiekers. Ik heb sowieso niet veel op met dingen uit het verleden, ik ben meer van de videogames.”

In de nieuwste editie van FORMULE 1, nr. 05, lees je een uitgebreid interview met Lando Norris. Over humor, simracen met en tegen Rudy van Buren en zijn Belgische roots. “Wie houdt er nou niet van wafels? Of Belgische mayonaise en chocolade?” FORMULE 1 nr. 05 is nu in de winkel te koop of hier te bestellen.

 

Lees meer over

Mclaren Norris