Lando Norris verwacht dat er in de toekomst een mogelijkheid is voor simracers om via de Esports door te stromen naar de Formule 1. De Britse McLaren-coureur denkt echter niet dat ze dan direct kunnen doorstromen naar de Formule 1, maar eerst hun weg naar boven moeten vinden in de opstapklassen. 

Norris rijdt zelf regelmatig op zijn simulator en deed dit jaar onder andere ook mee aan een virtuele 24 uursrace met Max Verstappen. Volgens Norris worden de simulatoren steeds beter en ligt er dan ook in de toekomst een kans voor simracers om hun weg naar de Formule 1 te vinden.

”Ik denk dat je in de toekomst mensen kan hebben die in de Esports beginnen en doorstromen naar de Formule 1”, zegt Norris tegen Racefans.net. ”Ik denk niet dat ze dan direct in de Formule 1 terecht kunnen komen, maar ze zouden wel via de Formule 3 en Formule 2 kunnen doorstromen. Er zijn al een aantal coureurs geweest die hebben aangetoond dat de vaardigheden op een simulator zich kunnen vertalen naar de echte circuits”, aldus de Brit.

”Hoe beter de simulatoren worden, hoe groter de kans is dat dit gaat gebeuren”, vervolgt Norris. De McLaren-coureur is onder de indruk van de hoeveelheid moeite die sommige simracers nemen om beter te worden. ”Je kan in de Esports natuurlijk meer testen dan in het echt. Een aantal goede simracers steekt er echt heel veel tijd in. Ze testen elke dag en dat wekenlang, dat is het indrukwekkende. Wat ze zo goed maakt is dat ze zoveel tijd besteden om maar honderdsten of duizendsten van een seconde te vinden”, sluit Norris af.

Foto: Motorsport Images