Lando Norris kende een uitstekende start van het Hongaarse Grand Prix-weekend. De coureur van McLaren finishte op de vierde plaats in VT1 en wist zich niet alleen in tijd, maar ook in klassering flink te verbeteren in VT2. Die sessie sloot hij af op de tweede plaats, achter Charles Leclerc.

Een prima opsteker voor Norris die zich vorige week nog op de vijfde plaats kwalificeerde voor de Franse Grand Prix en die race uiteindelijk op de zevende plaats eindigde. Voor komende zaterdag en zondag verwacht de coureur uit Bristol opnieuw geen wonderen, zei hij na de sessies tegen Sky Sports F1: “Het voelt goed. We hebben de auto in een goede positie en lijkt er op dat ‘ie wat beter bij de karakteristieken van dit circuit past, maar we zijn in de tweede training altijd wat sneller dan normaal (op zaterdag).”

Lees ook: Ferrari deelt de lakens uit op Hungaroring, Verstappen worstelt zich naar P4

“Wij draaien de boel altijd wat meer open op vrijdag om een goede meting voor de kwalificatie te krijgen”, legde Norris uit. “Ferrari, Red Bull, Mercedes doen dat normaal gesproken pas op zaterdag. We zijn waarschijnlijk wat verder dan waar we op Paul Ricard waren, maar ik verwacht niet voor de pole of zo te kunnen vechten.”

Lando Norris in actie op de Hungaroring (Getty Images)

Zaterdag wordt regen voorspeld en dat zou het veld weleens flink kunnen opschudden. Toch hoopt Norris niet per se op neerslag tijdens de kwalificatie. “Het kan me weliswaar kansen opleveren, maar dat geldt ook voor de rest van het veld. Op dit moment zie ik het liever droog blijven, maar het maakt me eigenlijk ook niet uit. Ik denk dat we hier prima kunnen presteren in de regen.”