*

Norris weer aan de bak voor McLaren in Barcelona-test

Daan de Geus

Daan de Geus

4 mei 2018 09:22

Norris weer aan de bak voor McLaren in Barcelona-test
Sutton Images

De Britten Lando Norris en Oliver Turvey komen, naast vaste coureur Stoffel Vandoorne, in actie voor McLaren op de testdagen na de Grand Prix van Spanje.

Norris won de F2-hoofdrace in Bahrein.

Voor de Nederlandse McLaren-protegé Nyck de Vries is dus geen plekje ingeruimd voor de testdagen die de dinsdag en woensdag na de Grote Prijs van Spanje in Barcelona worden gehouden. De Grand Prix van Spanje zelf staat voor 13 mei op de kalender.

McLaren doet met twee auto’s mee aan de test, aangezien het ook bandentestwerk voor Pirelli op zich zal nemen. Op dinsdag komt de Vlaming Vandoorne in actie voor McLaren zelf en stapt Norris in de andere MCL33 om kilometers te maken voor Pirelli.

Norris komt vervolgens op woensdag wederom in actie, maar gaat dan voor het team uit Woking aan de slag. Test- en simulatorcoureur Oliver Turvey zal op die dag ondertussen McLarens Pirelli-testwerk op zich nemen.

De achttienjarige Norris rijdt dit seizoen net als De Vries in de Formule 2. Na twee raceweekends – en vier races – gaat hij aan de leiding in het kampioenschap in de opstapklasse. Norris testte vorig jaar ook al voor McLaren op de Hungaroring en in Abu Dhabi.