Williams-coureurs Pastor Maldonado, Bruno Senna en testrijder Valtteri Bottas hebben een drukke dag achter de rug, waarop ze naar eigen zeggen veel nuttig werk verricht hebben.

Maldonado kwam in beide sessies in actie en zette daarin achtereenvolgend een zeventiende en dertiende tijd neer. De Venezolaan put er vertrouwen uit dat hij de banden tijdens de middagtraining goed aan het werk kreeg. “We hebben daarnaast ons gehele testprogramma kunnen afwerken en dit circuit bevalt me goed, dus ik voel me zelfverzekerd”, zo laat hij weten.

Senna is kort van stof in zijn terugblik, maar ook de Braziliaan is tevreden. “We hebben veel ronden kunnen rijden en het liep vanmiddag prima. Nu is het dus zaak om onze data te bekijken en de afstelling verder zien te verbeteren voor de kwalificatie en de race.”

In de ochtend moest Senna volgens afspraak plaatsmaken voor testrijder Bottas, die opviel met een vijfde tijd. “In tegenstelling tot de vorige circuits waarop ik in actie mocht komen, kende ik deze baan al, dus ik hoefde hem niet eerst te leren kennen en kon me volledig op het rijden concentreren”, legt de Fin uit. “De auto voelde bovendien goed aan en het was een productieve sessie, dus ik ben gelukkig.”