Nyck de Vries debuteert dit weekend in de Formule 2. Hij hoopt de goede resultaten van de testdagen door te kunnen trekken.

Zowel in Barcelona als Bahrein noteerde De Vries goede tijden. Op de laatste testdag eindigde hij zelfs bovenaan de tijdentabel. “Het is een positief begin, maar laten we niet te hard van stapel lopen”, blijft hij nuchter. “Het is fijn om te weten dat we competitief kunnen zijn, maar nu moeten we het gaan omzetten in resultaten. Vanaf dit weekend telt het pas echt.”

In de eerste vrije training eindigde De Vries als zevende, maar zijn Rapax viel halverwege de sessie stil. Vanavond om 19.00 uur is de kwalificatie voor de hoofdrace, die zaterdagmiddag wordt verreden. Op zondagmiddag volgt nog een sprintrace.

Nyck de Vries maakt zich klaar voor zijn Formule 2-debuut.

“De grootste uitdaging is het format van de raceweekends”, stelt De Vries. “De sessies zijn kort en eigenlijk heb je telkens maar één rondje op nieuwe banden om een tijd neer te zetten. Zelfs al rij je je tweede ronde beter, zijn de banden niet goed genoeg meer om je tijd te verbeteren.”

Bijkomende uitdaging in Bahrein is dat de kwalificatie in de avonduren wordt verreden en dat de omstandigheden dan compleet anders zijn. Niet alleen is er een temperatuurverschil, maar tussendoor hebben de Formule 1-auto’s de baan ook verder ingereden. “Het is echt heel belangrijk om je zo snel mogelijk aan te passen.”

De Vries verwacht in de Formule 2 minder aanpassingsproblemen dan hij in de GP3 had. “In de GP3 had ik tijd nodig omdat ik uit een klasse kwam die gelijk stond aan de GP2. In de Formule Renault 3.5 hadden we Michelin-banden en konden we de bochten echt aanvallen. Nu heb ik een jaar op de Pirelli’s gereden en kan ik die ervaring meenemen. Ik moet mijn ervaring van zowel FR3.5 als GP3 samenvoegen en gebruiken in mijn eerste seizoen Formule 2.”

Lees een uitgebreid interview met Nyck de Vries in de komende editie van Formule 1, die donderdag 20 april verschijnt.