De Nederlandse Formule 2-coureur en Nyck de Vries is klaar voor actie met Audi, waarvoor hij komende zondag meedoet aan de Formule E-test in Marrakech.

De test volgt de dag na de Formule E-race in Marrakech, de derde ronde van het seizoen, waarin Audi’s vaste coureurs Lucas di Grassi en Daniel Abt de Audi e-tron FE04 zullen besturen.

Op zondag zal De Vries, 22, vervolgens achter het stuur van Audi’s Formule E-bolide plaatsnemen. Behalve De Vries – die lid is van McLarens Young Driver-programma – test ook de Zwitserse DTM-coureur Nico Müller voor Audi. De Vries heeft zich al in de simulator voorbereid op de test.

De Formule E-test is een volgende stap in de relatie tussen Audi en De Vries, die in 2017 al met een Audi RS 5 DTM-bolide testte en voor de DTM-race in Rusland reserve stond bij Audi, mocht de geblesseerde Mike Rockenfeller niet kunnen rijden. Eind 2016 testte De Vries ook al voor Audi’s DTM-tak.

Een Formule E-bolide is De Vries overigens niet compleet vreemd. Voor McLaren werkte hij mee aan de ontwikkeling van de eerste generatie Formule E-auto. De Vries zal komend seizoen overigens in de Formule 2 voor topteam Prema racen.

In het volgende nummer van Formule 1, dat 1 februari uitkomt, staat een uitgebreid interview met De Vries over zijn toekomst, racen in de Formule 2 en het McLaren Young Driver Programme.

Foto: Audi.