Esteban Ocon en Kevin Magnussen zullen een flinke kater overhouden aan de Grand Prix van de Verenigde Staten. Beide coureurs zijn na de race namelijk gediskwalificeerd vanwege een overschrijding van de brandstoflimiet. Ze verliezen daarom hun gescoorde WK-punten.

Esteban Ocon eindigde de race zondag als achtste in zijn Force India. Belangrijke punten voor het team dat in de zomerstop weer op nul begon, maar die moet het nu meteen weer inleveren. Na afloop van de race bleek namelijk dat Ocons auto de brandstoflimiet overschreden heeft in de openingsronde; de brandstoftoevoer was hoger dan honderd kg per uur en dat is niet toegestaan.

Toch geen punten voor Haas na de diskwalificatie van Kevin Magnussen.

Een diskwalificatie is het gevolg: Ocon verliest zijn achtste positie. “De hele race pushen, goede punten scoren en dan uiteindelijk gediskwalificeerd worden voor een stomme reden: het is waarschijnlijk het slechtste gevoel ooit”, aldus Ocon. “Onze fout, maar we geven niet op.”

Kevin Magnussen, oorspronkelijk negende in Austin, werd gediskwalificeerd voor een soortgelijk vergrijp. Zijn Haas heeft tijdens de race meer brandstof verbruikt dan de toegestane limiet van 105 kg. Ook de Deen wordt daarom uit de uitslag geschrapt. Zuur, want volgens Magnussen zou zijn auto slechts 0,1 kg te veel benzine verbruikt hebben. Desondanks neemt hij zijn verlies. “Het zijn de regels, dus we moeten het beter doen.”

Pérez, Hartley en Ericsson, oorspronkelijk tiende, elfde en twaalfde in de uitslag, profiteren van de twee diskwalificaties. Zij schuiven allemaal een plaatsje op. In de nieuwe uitslag van de race is Pérez achtste, Hartley negende en Ericsson tiende.

https://twitter.com/OconEsteban/status/1054135461831172097