Esteban Ocon heeft ‘hoge verwachtingen’ van de updates die Alpine meeneemt naar Silverstone. Het team mag volgens de Fransman tevreden zijn met de ‘zeer bemoedigende’ vooruitgang die zij dit seizoen geboekt hebben.

Alpine staat na negen races op 57 punten en is verwikkeld in een spannende strijd om de vierde plaats bij de constructeurs. McLaren heeft slechts acht punten meer dan Alpine, al moet het Franse team ook in de spiegels kijken omdat Alfa Romeo op 51 punten staat.

Om ervoor te zorgen dat Alpine weer de nodige stap vooruit kan zetten, zal het team in Silverstone met een aardig updatepakket komen. “We zouden normaliter met best wat upgrades moeten komen, dat zou een goede stap moeten zijn voor ons”, wordt Ocon geciteerd door RaceFans. Ocon heeft ‘hoge verwachtingen’ van die updates. “Het wordt een belangrijke week voor ons in Silverstone. We moeten veel werk verzetten en hopelijk verloopt het goed voor ons omdat we hopen dat de auto dan zal staan waar deze hoort te staan.”

Lees ook: Alpine zet P3 bij constructeurs uit het hoofd: ‘Zullen Mercedes niet verslaan’

Ocon is blij met de vooruitgang die Alpine dit seizoen heeft geboekt en noemt dat ook ‘zeer bemoedigend’. “Het team pusht hard om de upgrades eerder mee te kunnen nemen en dat lukt ze ook, het gaat de goede kant op.” Volgens de Fransman heeft Alpine dit seizoen ‘meer verbeterd dan veel andere teams’. “We kunnen dus tevreden zijn, het gaat de goede kant op”, aldus Ocon.

Derde plek uit het hoofd gezet

Onlangs gaf teambaas Otmar Szafnauer aan dat het niet verwacht dat zij dit seizoen nog om de derde plek bij de constructeurs kunnen strijden. De achterstand op Mercedes bedraagt nu al 123 punten en volgens Szafnauer moet het team dan ook ‘realistisch’ zijn. “We moeten realistisch zijn dat we niet om de derde plaats strijden.”

“Hopelijk kunnen we in Silverstone weer tegen ze vechten”, doelt de Alpine-teambaas op Mercedes. “We hebben maar een paar tienden achterstand en dat is goed om te zien. Ik denk dat de motor goed genoeg is, dus het moet aan een paar aspecten van ons downforceniveau liggen