AlphaTauri-teambaas Franz Tost verklapte het afgelopen weekend in Montreal al, maar nu is het officieel door Red Bull bevestigd: Pierre Gasly rijdt ook in 2023 voor het middenveldteam uit Faenza.

De inmiddels 26-jarige Fransman debuteerde in 2017 voor Toro Rosso, de voorloper van AlphaTauri. In 2019 promoveerde hij naar Red Bull Racing, maar aan de zijde van Max Verstappen kwam het niet tot een doorbraak. Na een half seizoen werd hij teruggezet naar Toro Rosso dat in 2020 AlphaTauri ging heten.

Toen Red Bull eind 2020 afscheid nam van Gasly’s vervanger Alex Albon gloorde er even hoop voor de Franse coureur. Die hoop werd echter door Red Bull de grond ingeboord met het aantrekken van Sergio Pérez voor het seizoen 2021. De Mexicaan bleek goed te gedijen bij Red Bull en verlengde onlangs zijn contract tot en met 2024. En dat betekende (opnieuw) een kruis over een mogelijke terugkeer van Gasly naar de hoofdmacht van Red Bull.

Lees ook: AlphaTauri-teambaas Tost bevestigt: ‘Gasly rijdt ook in 2023 bij ons’

De afgelopen weken doken er geruchten op dat Gasly zijn heil ergens anders zou zoeken, mogelijk bij McLaren of Aston Martin. AlphaTauri-teambaas Tost wist echter in Canada al te melden dat de Fransman ‘honderd procent zeker’ bij zijn team zou blijven. Dat wordt nu dus bevestigd door Red Bull, officieel de werkgever van Gasly. Het nieuwe contract tussen beide partijen is één jaar geldig, tot eind 2023.

Gasly is de succesvolste coureur aller tijden van AlphaTauri. Hij stond al drie keer op het podium voor de kleine Italiaanse stal. Naast een tweede en derde plaats in Brazilië (2019) en Azerbeidzjan (2021) won hij in 2020 met AlphaTauri de Italiaanse Grand Prix.