Jordan/Midland heeft vanochtend officieel naar buiten gebracht dat Nicolas Kiesa in Duitsland de derde bolide van het team bestuurt. De Deen neemt de positie van de naar Minardi vertrokken Robert Doornbos vooralsnog alleen dit weekend over. Daarmee zal de voormalig teamgenoot van Jos Verstappen na ruim een jaar van afwezigheid, weer in actie komen tijdens een Grand Prix-weekend. In 2003 draaide Kiesa op het Japanse Suzuka-circuit zijn laatste ronden als Formule 1-coureur.

,,Ik ben blij dat ik Nicolas Kiesa die mogelijkheid kan geven”, aldus teammanager Colin Kollis, die de komst van Kiesa overigens gisteren al bevestigde, in het persbericht. ,,Hij heeft in de lagere raceklassen bewezen een getalenteerd en consistent coureur te zijn. Daarnaast heeft hij al wat F1-ervaring.”

Ook de voormalig Minardi-coureur zelf is in zijn nopjes met zijn terugkeer in de koningsklasse. ,,Ik vind het fantastisch dat ik deze kans krijg van Jordan Grand Prix. Ik wil het goed doen voor het team en helpen met het vergaren van data. Ik kan niet wacht om in de wagen te kruipen”, eindigt hij.

PPB