Het is officieel, na een week vol geruchten heeft Ferrari het nu zelf bevestigd: Mick Schumacher mag volgende week dinsdag op het circuit van Bahrein plaatsnemen in de SF90 voor zijn eerste test in een Formule 1-auto. Op woensdag zal Schumacher nog een tweede testdag rijden voor Alfa Romeo.

De zoon van de racelegende Michael Schumacher kreeg deze winter al een plaatsje in de opleiding van de Scuderia. Zijn raceseizoen begint dit weekend in Bahrein met de eerste F2-race, Schumacher zal dan zijn debuut maken bij het team van Prema. “Ik ben uiteraard meer dan enthousiast en ik wil Ferrari bedanken voor deze kans. Ik kijk er ontzettend naar uit en ik weet zeker dat het een mooie ervaring zal zijn. Maar al die gedachten moet ik eerst opzij zetten want ik ga dit weekend mijn eerste race in de F2 rijden, daar moet ik me voor 100 procent op concentreren.”

Lees ook: Mick Schumacher vergaapt zich aan kampioenschapsauto’s Schumacher sr.

Teambaas Mattia Binotto benadrukt maar weer eens dat Ferrari oog heeft voor de jeugd. “Wij geloven in onze Ferrari Driver Acadamy, een programma op hoog niveau voor jonge talenten. De beslissing om Charles Leclerc dit jaar een plek te geven is daar het bewijs van. Het is mooi dat we daardoor Mick en Callum Ilott (gaat testen voor Sauber, red.) de kans kunnen geven om in een Formule 1-auto te rijden. Het zijn zeker coureurs die de weg naar boven hebben ingezet, het rijden in de SF90 zal daarbij zeker helpen.”

Het zijn voor Mick Schumacher niet zijn allereerste meters in de Formule 1-auto. In 2017 reed hij in het voorprogramma van de Grand Prix van België een ronde in de oude Benetton van zijn vader.