Mick Schumacher is nog niet zo heel lang lid van de Ferrari Academy maar een bezoek aan het Ferrari Museum in Maranello kon natuurlijk niet uitblijven. En uiteraard toog de 19-jarige coureur naar de Schumacher-vleugel, ingericht ter ere van de 50-jarige verjaardag van zijn vader. 

Zijn vader werd 3 januari dit jaar 50 jaar oud, Ferrari opende die dag een speciale tentoonstelling ter ere van de zevenvoudig wereldkampioen. Schumacher sr. is niet meer in de openbaarheid verschenen sinds een ernstig ski-ongeluk waarbij hij hersenletsel opliep.

Lees ook: ’s Werelds best bewaarde geheim: de status van Michael Schumacher

Mick Schumacher doorliep ondertussen verschillende raceklassen en won vorig jaar het Formule 3-kampioenschap. Dat was reden voor Ferrari om hem op te nemen in de Academy. Schumacher junior komt volgend jaar uit in de Formule 2. Velen, waaronder Lewis Hamilton en Sebastian Vettel, voorspellen een carrière in de Formule 1 voor de jonge Duitser. Schumacher zal rijden voor Prema, het team waarmee huidig Ferrari-coureur Charles Leclerc het F2-kampioenschap mee won.

Afgelopen week bezocht hij de expositie in Maranello en vergaapte hij zich aan de kampioenschapsauto’s van zijn vader. Ook liet hij zich nog fotograferen in een Ferrari-cockpit, een beeld dat over niet al te lange tijd zomaar eens realiteit kan zijn.

Lees ook: Brawn over Schumacher: Fitter dan Senna, completer dan Hamilton

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Last week in Maranello, @ Museo Ferrari. #Michael50 exhibition. Scuderia Ferrari #ForzaFerrari #TeamMS

Een bericht gedeeld door Mick Schumacher (@mickschumacher) op

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. statistics, marketing Wijzig uw instellingen om deze content te zien.