Michael Johnson Performance (MJP), het bedrijf van de voormalig topatleet Michael Johnson, gaat Williams ondersteunen. Het personeel wordt onderworpen aan een intensief trainingsprogramma.

 

Johnson zette tijdens zijn actieve carrière wereldrecords neer op de 200 meter, 400 meter en de 4×400 meter estafette. Het eerste record heeft Usain Bolt van hem afgepakt, maar de andere twee staan nog altijd op zijn naam. Op de Olympische Spelen van 1996 in Atlanta won Johnson bovendien goud op zowel de 200 als de 400 meter.

 

In 2007 richtte de inmiddels gepensioneerde atleet het MJP Center op. Hier worden jonge talenten en professionele atleten uit allerlei takken van sport begeleid. Williams gaat de expertise en trainingsprogramma’s van MJP gebruiken om het team beter te laten presteren. Het logo van MJP zal te zien zijn op de outfits van zowel coureurs als teamleden.

 

“Zijn sportieve prestaties spreken voor zich”, zegt Frank Williams over Johnson. “De filosofie die hem de snelste man ter wereld hebben gemaakt, is ook toepasbaar in onze sport. Iedereen weet hoe cruciaal het is om zo kort mogelijk in de pits te staan. We zijn heel benieuwd hoe Michael en zijn team ons op dat gebied kunnen helpen.”

 

Johnson is ervan overtuigd een waardevolle bijdrage te kunnen leveren. “Ik weet zeker dat onze ervaring en kennis op het gebied van biomechanica, die talloze americanfootballspelers, voetballers en Olympische atleten vooruit hebben geholpen, ook Williams kan helpen om de pitstops honderdsten en misschien wel tienden van een seconde sneller te laten verlopen.”