Ferrari-topman Luca di Montezemolo is niet gelukkig met de huidige prestaties van Ferrari, maar hij twijfelt er niet aan dat de trotse Italiaanse renstal weer aansluiting met de top zal vinden.

Hoewel Ferrari’s kopman Fernando Alonso vindt dat Ferrari het jaar – ondanks een gebrek aan tempo – beter dan verwacht is begonnen, deelt Di Montezemolo die mening niet: “Ik ben niet tevreden met de manier waarop we het jaar begonnen zijn”, is hij eerlijk tegenover Autosport.

De Italiaan benadrukt echter dat hij er ondanks de valse start in gelooft dat Ferrari de boel op orde zal krijgen. “Ik heb er alle vertrouwen in dat de mensen in Maranello weten wat ze in dit soort moeilijke situaties moeten doen.”

“Ik weet bovendien dat iedereen keihard aan het werk is, zodat de we onze huidige situatie – waarin een podium het hoogst haalbare is – snel kunnen verbeteren”, vervolgt de topman van de Italiaanse autofabrikant.

Ondanks dit positivisme verwacht hij echter wel dat de Scuderia een zware dobber krijgt aan de Grand Prix van China, omdat deze race te vroeg komt om alle problemen op te lossen: “Het zal daar moeilijk worden voor ons, zeker omdat een week niet genoeg tijd is om en totale ommekeer te bewerkstelligen.”