Ferrari heeft onverwacht afscheid genomen van Lorenzo Sassi, dat melden Motorsport en het Italiaanse Il Giornale. Sassi was de motorchef bij het Italiaanse team.

Het vertrek van Sassi komt zeer onverwachts, omdat Sassi afgelopen winter goed werk heeft geleverd. Ferrari wist in het algemeen, maar ook zeker op motorisch vlak, een flinke inhaalslag te maken en won de eerste race van het seizoen in Australië. Ferrari-coureur Sebastian Vettel staat op dit moment zelfs bovenaan in het kampioenschap, met veertien punten voorsprong op rivaal Lewis Hamilton.

Het Italiaanse dagblad Il Giornale specificeert dat het vertrek van Sassi waarschijnlijk voortkomt uit ingrijpen van Sergio Marchionne, Ferrari’s CEO. Het is niet duidelijk of Sassi helemaal van het toneel is verdwenen of nog een andere rol heeft gekregen binnen de Ferrari overkoepelende Fiat Chrysler-groep.

Vettel wilde tijdens de persconferentie in Oostenrijk niet reageren op de vraag over Sassi. “Ik weet niet waar je het over hebt, misschien zou je het hogerop eens moeten vragen.” Ferrari heeft echter nog niet op de geruchten gereageerd.