In het nieuwste nummer van Formule 1 vertelt Max Verstappen in een openhartig gesprek over zijn leven als Formule 1-ster, wonen in Monaco en ware vriendschap. “Ik hoef niet met een beroemdheid rond te lopen om het gezellig te hebben.”

Als baby brak hij er ooit zijn pols, nadat hij van de verschoningstafel was gevallen. Bijna twee decennia later is Max Verstappen, mondiale superster in wording, als tiener teruggekeerd naar Monaco. Een plek waar hij zich inmiddels op zijn gemak voelt. De matgroene scooter is in de straten van Monte-Carlo zijn onmisbare vriend. Max Verstappen beweegt zich in het prinsdom graag op twee wielen voort, zoals zoveel inwoners doen. Is wel zo functioneel aan de boorden van de Middellandse Zee.

“Ik heb me hier redelijk snel aangepast”, beweert Verstappen. “Doe ik eigenlijk overal wel. Lekker rustig, gewoon je ding doen.” De keuze voor Monaco was geen moeilijke, erkent hij. En niet alleen uit belastingtechnisch oogpunt. “De temperatuur is hier altijd lekker, hè. Je kunt heerlijk de bergen in om te trainen op de fiets, iets wat ik graag doe. Verder zit je vlak bij de zee, kun je ’s zomers het water op om te gaan jetskiën. Skiën kan hier 80 kilometer vandaan… Ik vind”, zo concludeert Verstappen, “Zuid-Frankrijk gewoon een fijn gebied. Heel relaxt.”

Rust is voor hem een groot goed en luxe, ter compensatie van het snelle en volgeplande leven dat hij tegenwoordig leidt. Verstappen heeft het gevonden op een plek waar men niet op- of omkijkt van een beroemdheid. Roem en rijkdom zijn nooit een doel voor hem geweest, hoewel hij inmiddels het exclusieve en mondiale gilde der beroemdheden is binnengewandeld. Is een bijkomstigheid. Meer niet. Verstappen is wars van allures.

“De afgelopen twee jaar zijn redelijk snel voorbij gevlogen”, beseft Verstappen. “Je hebt het zo druk. Of ik tijd heb ergens van te genieten? Van die overwinning absoluut en die twee vierde plaatsen in het eerste jaar ook. Maar ik ben een persoon die redelijk snel vooruit gaat, je kunt niet op succes blijven leunen. In Spanje heb ik even nagenoten, want zo’n eerste overwinning blijft mooi. Toch moet je op een gegeven moment weer vooruit. Er zijn belangrijkere doelen. Meerdere overwinningen, niet één.”

Lees het eerste deel van een tweedelig exclusief interview met Max Verstappen in de nieuwste editie van Formule 1. Daarin onder meer ook een portret van Stoffel Vandoorne, een beeldverslag over hoe de coureurs de winter door zijn gekomen en een reportage over hoe de kartsport weer aan het opbloeien is dankzij Max. Formule 1 editie 2 ligt nu in de winkel. Je kunt ‘m ook hier bestellen.