Het seizoen begon zo mooi voor Giancarlo Fisichella in Australië met een overwinning. Sindsdien is het lachen hem vergaan en het podium buiten zijn bereik gebleven. Vandaag had het gekund qua snelheid, vanwege allerlei problemen werd het niet meer dan een zesde plek.

,,De problemen buiten beschouwing latend was dit een goede race voor me. En laten we eerlijk zijn, ik had nogal wat problemen: tijdens mijn eerste stop werkte de benzineslang niet, gedurende de race kreeg ik problemen met de bodemplaat en tenslotte sloeg mijn motor af tijdens mijn derde stop", somt ’Fisico’ voor de zoveelste keer zijn problemen op. ,,Natuurlijk had ik graag op het podium gestaan, maar gelukkig heb ik het team nog een goede dienst kunnen bewijzen."

Teambaas Flavio Briatore haastte zich na afloop met de verontschuldigingen richting zijn werknemer. ,,Het is spijtig om te zien dat Giancarlo zoveel problemen had vandaag, vooral omdat hij er zelf niks aan kon doen. Hij is wel van grote waarde geweest voor het team, dankzij hem hebben we onze voorsprong kunnen vergroten op McLaren en Ferrari."